Биляна Савова е арт директор на списание EVA, собственик и креативен директор на Plan2B Creative Studio и основател на фондация МС – Мога Сам. Преди 11 години е диагностицирана с дегенеративното заболяване множествена склероза и това е причината да започне нейното търсене на ново разбиране на тялото и психиката, на терапии, които да й помогнат и да включат нейните вътрешни лечебни сили. Вече повече от 5 години тя споделя своя опит с хора, които искат да тръгнат по този път. Участник и лектор в семинарите “Свободата да бъдеш”, “Дълголетие” и TEDxVitosha. Всяка година, под шапката на фондация МС – Мога Сам, организира летни семинари на различни теми свързани със здравето.

Последователите й са много и повечето от тях отбелязват много сериозни промени и успехи. Голямата цел на нейната работа е да създаде Холистичен център в България, но докато това се случи от тази година ще стартира трансформиращата програма Plan to Be / План да бъда. Нейното първо издание ще бъде от 29 април до 10 май, в Тюленово, България.

“През изминалите години съм се срещала с много хора. Някои от тях в много тежко състояние, други – не толкова, а трети – в добро здраве, но с ясното усещане, че искат промяна, за да предотвратят болести или просто защото искат да тръгнат по различен път на себереализация, на по-добро здраве и по-добро разбиране за тялото и съзнанието си. Защото искат променяйки себе си, да помогнат промяната на хората около себе си, на най-близките си, на децата си… Винаги, когато се срещам с хората, които са потърсили среща с мен и които търсят начина, подкрепата и съветите, за да направят първата си лична крачка към промяната… винаги идва един момент в нашия разговор, в който те казват: “А не може ли да го направим заедно? Да бъдем заедно за няколко дни и да ми покажеш основните неща? Трудно е сам!” И да, знам, че е трудно. Знам колко силна мотивация трябва да имаш, за да следваш стриктно правилата и режима, които даже сам си направил за себе си. Мислела съм много как е възможно това да стане. Как да го направя така, че в рамките на наистина кратко време, да може да се извлече максимален и смислен ефект. И го измислих.

Дойде времето да ви разкажа за моето ново предизвикателство, за моята трансформираща програма, която ще направим заедно. И няма да я следвам сама. С мен ще бъдат още 9 човека, с които ще споделя абсолютно откровено и истински всичко, което съм научила. И ще го споделя без да говоря. В мълчание и тишина. Това, Приятели, е моята трансформираща програма План да бъда / Plan to Be. Абсолютната есенция от практики и терапии, които са доказано ефективни и са част от личния ми опит, които ще изпълняваме заедно и в ритъм, в рамките на 10 денонощия, ще доведат до резултат, който не просто ще ви хареса. Резултатът ще ви донесе много голямо удовлетворение, прекрасно усещане за здраво тяло и психика, за истинска радост и осъзната любов. Любов, която ще обърнем към себе си. Ето това е моят отговор към всички, които имат желание да направим тези крачки заедно. “План да бъда” е началото на по-добрата част. Тази част от живота ни, която предстои утре, но която формираме днес. Да бъдеш не означава да забравиш кой си, къде си, какво искаш… Да бъдеш означава да си осъзнат. Да бъдеш тук и сега. Просто да бъдеш.”