Йога е древна осемстъпкова система за комплексно развитие на личността, която ще практикуваме в синхрон с изгрева на слънцето.

Многото значения на думата Йога в Санскрит разкриват дълбочината на тази ненадмината и до днес в своята изчерпателност и мъдрост наука: съюз, единение, оцялостяване, впряг, робство… свобода. Практиката на Йога избистря образите на въпросите, които населяват съзнанието ни, често хаотични и мъгляви: какво ни сковава, защо ни боли, от какво се страхуваме, вярваме ли, че свободата и щастието са възможни, как да ги постигнем.

Йога практиката се случва по план: Яма / Нияма / Асана / Пранаяма / Пратяхара / Дхарана / Дхиян / Самадхи. Какво се крие зад осемте магични думи? Нека оставим тайната да ни се разкрива ден след ден, всяка сутрин и вечер през десетте дни на ритъм и трансформация. Ще практикуваме седемте от тях. До осмата ще се опитаме да се доближим и да помечтаем за нея.

През опитността Йога в 10-те дни на Plan to Be ще ни води Калина Радичева. Зад гърба си Калина има 26 годишна йога практика, завършен курс за учители по йога в Ришикеш, Индия (2010) и две посвещения от нейните учители: в мантра и символ през 2008 и в духовно име през 2010. Калина е и Юмейхо терапевт и преподавател с 5 дан. Юмейхо практиката задълбочава нейното разбиране за терапевтичния индивидуален подход при практикуването на йога.