Биляна Савова е собственик и креативен директор на Plan2B Creative Studio, дългогодишен арт директор на списание EVA и основател на фондация МС – Мога Сам. Преди 12 години е диагностицирана с дегенеративното заболяване множествена склероза и това е причината да започне търсенето й на ново разбиране на тялото и психиката, както и на терапии, които да й помогнат и да включат нейните вътрешни лечебни сили. Вече повече от 6 години тя споделя опита си с хора, които искат да тръгнат по този път.

Биляна е участник и лектор в семинарите “Свободата да бъдеш”, “Дълголетие” и TEDxVitosha, както и в корпоративни мотивационни събития на Уникредит Булбанк, Ernst &Young България, Bosch България и др. Всяка година, под шапката на фондация МС – Мога Сам, организира летни семинари на различни теми свързани със здравето. Идеолог, визионер и създател на програмата План да Бъда / Plan To Be. Последователите й са много и повечето от тях отбелязват сериозни промени и успехи в пътя към пълноценно здраве и живот.

Голямата цел на работата й е да създаде Холистичен център в България, но докато това се случи – от тази година стартира трансформиращата програма Plan to Be / План да бъда. Нейното първо издание се проведе от 29 април до 10 май в Тюленово, а второто от 23 септември до 4 октомври в Карабунар.

През 2020 предстоят 3 издания на програмата, като едното от тях ще бъде 5 дневно. Датите са 20.04 – 01.05; 01.05 – 07.05; 12.10 – 23.10, а мястото – хотел Света Анастасия, който се намира в парк Росенец, Бургас.

“През изминалите години съм се срещала с много хора. Някои от тях бяха в наистина тежко състояние, други – не толкова. Трети имаха добро здраве, но и ясното усещане, че искат промяна за да предотвратят болести или просто защото търсят различен път на себереализация, по-добро здраве и по-добро разбиране за тялото и съзнанието си. Защото искат променяйки себе си да помогнат за промяната на хората около себе си, на най-близките си, на децата си… Винаги, когато се срещам с хора потърсили среща с мен и които искат подкрепата и съветите, за да направят първата си лична крачка към промяната… винаги идва момент в разговора ни, в който те казват: “А не може ли да го направим заедно? Да бъдем заедно за няколко дни и да ми покажеш основните неща? Трудно е сам!” И да, знам, че е трудно. Знам, колко силна мотивация трябва да имаш, за да следваш стриктно правилата и режима, които дори сам си създал за себе си. Мислила съм много как е възможно да се случи, как да го направя така, че в рамките на наистина кратко време да се извлече максимален и смислен ефект. И го измислих.

Това е моето предизвикателство. Моята трансформираща програма, която отново ще направим заедно. След първото издание на Програмата се чувствам още по-сигурна в нея и съм истински удовлетворена от резултатите. За мен това бе поредната – и то много голяма – крачка по личния ми път към съвършенно здраве, лека душа и спокоен ум. За останалите участници мога да кажа, че за мен бе награда и безкрайна радост да гледам сияещите им лица и изправени тела. Истинско вдъхновение бяха споделените им истории и сълзите на щастие, които светеха в очите им. Затова ще продължавам да споделям. Ще споделям така, както винаги съм го правила – откровено и истински. И всички вие, които решите да ми се доверите, ще получите най-смисленото споделяне – в тишина, мълчание и ритъм.

Това, Приятели, е моята трансформираща програма План да бъда / Plan to Be. Абсолютната есенция от доказано ефективни практики и терапии, които са част от личния ми опит и които в рамките на 10 денонощия ще изпълняваме заедно и в ритъм, стигайки до резултат, който не просто ще ви хареса. Резултатът ще ви донесе огромно удовлетворение, прекрасно усещане за здраво тяло и психика, за истинска радост и осъзната любов. Любов, която ще обърнете към себе си.
Ето това е моят отговор към всички, които имат желание да направим тези крачки заедно.

План да бъда / Plan to Be е началото на по-добрата част. Тази част от живота ни, която предстои утре, но която формираме днес.

Защото да бъдеш не означава да забравиш кой си, къде си, какво искаш… Да бъдеш означава да си осъзнат. Да бъдеш Тук и Сега. Просто да бъдеш.”