Предизвикателство в Предизвикателството

Програмата 29 ПОДАРЪКА ЗА 29 ДНИ

Mbali Creazzo

За Програмата „29 подаръка за 29 дни“ прочетох в едноименната книга на Ками Уокър. А тя пък научава тази чудодейна рецепта за изцеление от африканската лечителка, писателка, учител, креативен художник и шаман Мбали Креацо и започва да я прилага. В  началото абсолютно не вярва в подобно изцеление, но много скоро започва да се забавлява, да вижда смисъла и накрая даже написва книга.

 

Само месец след деня на сватбата си, тридесет и три годишната авторка Ками Уокър е диагностицирана с множествена склероза и животът й се променя завинаги. Ками започва да влиза и излиза от спешните отделения на Лос Анджелис с тревожна честота, докато се бори с неврологичното си състояние, заради което едва успява да ходи и излага огромен стрес на брака си. Всеки един ден започва да й носи само негативни мисли: „Ще завърша в инвалидна количка… Животът ми свърши. Защо това трябваше да ми се случи това? „

Cami Walker

Докато един ден Ками получава необичайно съобщение от приятел – той й праща нещо, което да й помогне в лечението. Странното предписание е от жена-лечител, която практикува древна африканска медицина и нейното име е Мбали КреацоДревната практика е много проста –  раздават се 29 подаръка за 29 дни.

„Когато даваш, казала Мбали, се фокусираш върху това, което трябва да предложиш на другите, приканвайки повече изобилие в живота си. Подаръците могат да бъдат всякакви, но даването им трябва да бъде едновременно уникално и внимателно. И поне един от подаръците е добре да бъде нещо, което чувстваш, че е оскъдно в живота ти.“

Ками Уокър започва с недоверие, но много скоро била изумена от това, което започнало да се разгръща по време на месечното предизвикателство. След това тя създава организация и платформа, за да помага на хората с множествена склероза.

Аз също бях изумена. И ти ще бъдеш. Присъединете се към нас в това пътуване, за да промените вашия свят, а едновременно с това, заедно да променим света, в който живеем.

Защо 29 подаръка?

Давайте по едно нещо всеки ден за 29 дни. Споделете вашите истории за това как се отразява на живота ви, за да се съсредоточите върху даването.

Присъединете се към Програмата 29 подаръка за 29 дни / Предизвикателство в Предизвикателството

Защо?

Защото, за да видим как света се променя, трябва да направим нещо със себе си, за да променим света. Освен това, най-добрият начин да привлечем изобилието в живота си е да бъдем в постоянно състояние на отдаване и благодарност. Точно в този момент можем да бъдем важна част от световното движение за даване, което вдъхновява за все повече и повече щедрост.

Защото можем да променим целия свят, като само променим своя.

Ето и моят опит с Предизвикателството: „Преди години, някак съвсем логично, получих книгата на Ками Уокър като подарък. От една непозната жена. Прочетох я в самолета, докато пътувах към Индия, за поредната си аюрведа терапия. И в момента, в който кацнах там започнах да практикувам. В първите дни беше с планиране на кой какво да подаря. След това започна да се случва някак естествено. И всеки път сърцето ми подскачаше от радост, когато виждах изненаданите лица и усмивките на хората. Но има една усмивка, която мисля, че никога няма да забравя – на един много възрастен индиец, който работеше в една градина, под силното обедно слънце. Видях го и все едно някой ме насочи към него. Доближих се внимателно, за да не го стресна и му подарих шапката си. Той ме изгледа изумено, но след това много бързо я намести на главата си и ми се усмихна с най-широката беззъба усмивка, която бях виждала. Сключи дланите си в поздрав и ми се поклони. Направих го и аз. Постояхме така малко един срещу друг, като не спирахме да се усмихваме. В един момент ръката ми някак сама посегна към слънчевите ми очила, свалих ги и му подадох и тях. Той си ги сложи внимателно и отново се фокусира върху работата си. Следващите няколко дни минавах многократно покрай тази цветна градина и той беше все там – безумно слаб, прегънат на две и неуморно продължаваше да се грижи за цветята все така всеотдайно, но вече със слънчеви очила и шапка. И всеки път ме виждаше и ме поздравяваше. Вероятно още си ги пази. А аз пазя топлината и радостта от този спомен, който ми е наистина много важен. И винаги ме кара да се усмихвамНаправих своите 29 дни още, докато бях в Индия. Дори бяха повече от 29. Неочаквани събития започнаха да се завихрят около мен, но бяха в точния момент и на точното място. Виждах подаръците, които получавах, осъзнавах всяка малка частица любов и благодарност, която се връщаше към мен. Ефектът от първото ми преживяване резонира в живота ми дълго време. Не помня точно колко, но около 8 месеца по-късно една сутрин се събудих с ясната идея, че ще започна да го правя отново. И така много пъти. И до днес. Само че вече не броя дните и не описвам случките. Просто наблюдавам и осъзнавам това, което ми се случва. Бъдете и вие!“

Програмата „29 подаръка за 29 дни“ се състои в даване, това е цялата й философия! Какво даваме ли? Ами всичко, което поискаме: може да е усмивка, целувка, обаждане, израз на доброта и любов към някой непознат, топлота, загриженост, пари, внимание, малък подарък, стотинки на бездомен, храна на някое бездомно животинче и т.н. Въпросът е в самият акт на даване и чувството, с което го правиш. И всеки може да дава. Има такива, които си мислят, че нямат и не могат нищо да дадат, а и са убедени, че другите са длъжни да им дават. Няма такова нещо! Всеки може да дава.

В продължение на 29 дни всеки ден си избираме нещо да дадем, като е добре да го вписваме в дневник, като записваме и датата. На ден можем да дарим един подарък, а може и повече… всеки сам решава. След като дарим нещо е добре да започнем да обръщаме внимание на всичко около нас, да се оглеждаме, да осъзнаваме какво ни се случва и каква е неговата връзка с процеса, в който сме влезли. Със сигурност, когато даваме не трябва да очакваме нищо в замяна, но всичко във Вселената е енергия и по по нейно право всичко ни се връща в пъти повече. Така, че е важно да бъдем наблюдателни. Важно е да се забавляваме и когато започнат да се случват чудеса ви уверявам, че не само ще направим тези 29 дни, но ще ги повторяме още и още, защото не само ще се чувстваме щастливи от това, което получаваме, но и истински за това, което даваме. В природата на всички нас е заложена любовта и добротата. Някои я откриват и проявяват, а други си мислят, че не могат.

Може всеки да си организира една тетрадка. Да й сложи дати и да записва всеки ден не само това, което е дал, но и това което е получил! Така ще добием по-ясна представа за това, което ще започне да се случва!

И другото важно нещо е сутрин като се събудим, преди да сме скочили от леглото е да си кажем:

„Днес ще дарявам с любов!“

Така ще направим по-добра настройка към това, което ще правим! Не забравяйте тези прости и естествени думи!

А сега следва една много приятна, магична и усмихната игра!

Забавлявайте се и не забравяйте да се оглеждате за подаръците, които Вселената ще ви връща! А и още нещо: когато решите какво да дадете, не е необходимо да го казвате на човека срещу вас, кажете го само на себе си и то наум!

Това е всичко! Не е трудно. А и в момента всички сме отворени за това да даваме, да помагаме, да пръскаме любов. Аз ви предлагам да го направим заедно и с осъзнаване. Споделяйте в страницата във фейсбук, за това която ви се е случило. Намирайте вашите съмишленици. Намeрете тези, на които можете да дадете.